Antiek restauratie

Meestal heeft een 17e, 18e of 19e eeuws antiek meubel al een geschiedenis in zich dat zich laat lezen in onder meer slijtagesporen, beschadigingen en verkleuringen, krimp van het hout, kapot beslag, losse verbindingen, houtworm e.d.

Dus voordat een antiek meubel in de verkoopcollectie wordt opgenomen wordt het door ons eerst grondig nagekeken op voorkomende gebreken en wordt een restauratieplan opgesteld. Met inachtneming van originele constructies en stijlkenmerken maar bovenal gevoel voor de authenticiteit van een antiek meubel wordt het object op ambachtelijke wijze gerestaureerd zodat u er weer jarenlang plezier aan kunt beleven!

restauratie

Uiteraard voor onze klanten, en indien daar ruimte voor is ook voor derden, voeren wij antiek restauratie opdrachten uit variƫrend van het lijmen van een stoel tot het weer in oude luister herstellen van een kabinet. Samen met u als opdrachtgever wordt gekozen voor de beste constructieve en esthetische oplossing. Belangrijke criteria hierbij vormen ook toekomstig gebruik en budgettaire overwegingen.

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende prijsopgave.

Wilt u nog wat meer lezen of weten over Tom Kluen en Kluen Antiek cv? Bekijk dan de rubriek “In de media“.

Leerinleg

Naast restauratie kunt u bij ons ook uw bureau van een nieuwe leren blad laten voorzien. In de winkel hebben we een groot aantal stalen op voorraad met verschillende decoratie motieven.